Onderbroekenlol

049

Een luchtig stukje dit keer. Omdat ik onlangs enkele malen mocht optreden in een zeer luchtig rokje (zie foto) en er bovendien een kardinaal op de eerste rij zat, moest ik van te voren dringend een inkijk-verhinderende onderbroek zien te bemachtigen. Ik bedacht me dat een huidskleurige onderbroek met pijpjes een goede optie kon zijn. Maar waar koop je zo’n oncharmant ding? Mocht ook niet teveel kosten, want mijn ‘kleedgeld’ was al opgegaan aan een minder luchtige dansrok, die ik tijdens datzelfde optreden zou dragen.

Nou kom ik met mijn tweejarige peuter regelmatig in de Hema voor allerhande kinderspul en op een goede dag struinde ik dus de winkel af op zoek naar een das en muts. Valt mijn oog opeens op zo’n vleeskleurig pijpjesding. Moederziel alleen bungelde het broekje aan het rek. Alles uitverkocht, alleen nog maatje S. Hmm, er zijn dus meer vrouwen die oncharmante onderbroeken dragen. Van de Hema. Afijn, ik onderzocht het vodje van boven tot onder en keurde het goed, hoewel ik twijfelde over de maat. Het oogde zo klein. Maar toen zag ik het, op het kaartje: corrigerende onderbroek.

Wat? Ergens in een vergeten hoekje van mijn brein was misschien wel opgeslagen wat dat was, maar in mijn top-of-mind-awareness zat het zeker niet. Een corrigerende onderbroek? Wie verzint zoiets?

Nu dan, voor degenen die mij kennen -en voor wie mij niet kennen, de foto spreekt boekdelen- iemand met mijn postuur heeft volgens mij geen corrigerende onderbroek nodig. En het was een maatje S!!! Thuis paste ik ‘m en moest ik bekennen dat een maatje groter echt geen luxe was geweest, maar die had er niet gehangen! De enige corrigerende broek die er nog hing, was er een voor iemand die nog dunner is dan ik! Dat geloof je toch niet. Ik kwam niet meer bij van het lachen.

Dat lachen verging me overigens snel toen ik het ding eenmaal moest dragen tijdens de optredens. Het zat zo verrekkes strak dat ik er darmkrampen van kreeg. Gadver zeg. Welke vrouw draagt zoiets voor haar plezier? Ik niet.

Toch maar op zoek naar een nieuwe kardinaal-bestendige onderbroek dan?

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.