Dansend lauden bidden

Dansende zusters

Afgelopen tijd heb ik maar weinig geschreven over het Dansen als Maria…. dat komt omdat ik vooral erg druk bezig was met dansen zélf!

Na de zeer geslaagde cursus MIND, BODY and SOUL, ben ik met enkele cursisten doorgegaan en hebben wij het Dansen als Maria verder uitgediept door de gebeden van de lauden, om te zetten in dans. Dat klinkt ingewikkeld….en dat was het ook wel!! Een beetje. De heilige Geest hielp gelukkig met grote genade mee.

Het Onze Vader, nou dat ging nog wel. Met grote dank aan The Fruits, die een mooi en vrolijk Onze Vader nummer hebben gemaakt; daar móét je wel op dansen! Piece of cake. De lofzang van Zacharias, het Benedictus, nou daar is zo goed als geen muziek van te vinden (zelf zingen is natuurlijk geen optie, want dat zou echt té vals klinken), dus dat werd al moeilijker. Gelukkig op youtube toch iets gevonden. Lang leven mijn technische man, die dan weer de muziek van een youtubefilmpje weet te rippen, zodat we alsnog een gezonden Benedictus hebben. En wat voor een!!! MOOI! En de psalmen…ook al niet makkelijk te vinden. Ze worden zo frequent gezongen in onze katholieke kerk, maar opgenomen op cd….dat vele malen minder. Maar geen nood, gelukkig waren twee vriendinnen zo goed om -wederom met de hulp van mijn technische steun en toeverlaat- enkele prachtige psalmen (die van de Paaswake!) in te zingen op mijn laptop. Joehoe!

En toen snel aan de slag om er dansbewegingen op te verzinnen en deze aan te leren aan mijn cursisten. Ook dat is gelukt.

En nu zijn we zover! Elke vrijdagochtend dansen wij de lauden in de Sint-Petruskerk van Uden. Kom gerust eens kijken!

Dus…..over een tijdje is bovenstaand beeld van de dansende zusters niet enkel en alleen meer voor Afrikaanse zusters voorbehouden!!!!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.