Dansen voor het Allerheiligste

Dansen als Maria

Schrijven over Dansen als Maria is niet meer nodig, sinds ik de mogelijkheid kreeg om -zo vaak ik wil- te kunnen dansen voor het Allerheiligste. Wat tien jaar geleden begon met dansoptredens op mariale muziek, is nu uitgegroeid tot “dansend bidden”. Dansen als Maria heeft eigenlijk niks meer met dansen te maken, d.w.z. dansen zoals wij dat in onze cultuur kennen. In plaats daarvan is het een totale, lichamelijke overgave aan Onze Lieve Heer. Het lichaam wordt ge├»ncorporeerd in het gebed en het gebed incorporeert het lichaam. Daardoor incarneert Christus in mij, zodat ik in Hem kan zijn, onderdeel van het Lichaam van Christus.

De foto’s op deze site echter geven nog het vertekende beeld van hoe Dansen als Maria ooit begon. Tijd voor een nieuwe video dus. De KRO wilde graag haar medewerking verlenen en de parochie van Uden ook -waarvoor hartelijk dank! Bovenstaande video is het resultaat. Niet bedoeld dat mensen kunnen bewonderen hoe prachtig ik dans, maar om de ander mee te nemen in het gebed, mee te nemen naar het ┬áLichaam van Christus. Amen.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.